Skip to content

Upptäck norra Sveriges vackra natur

Att åka utomlands är populärt bland svenskar under både sommar- och vinterhalvåret. Man vill ta sig bort från vardagen och upptäcka någonting nytt, vilket är varför man tänker att utlandet passar bäst. Det man inte tänker på är att vårt eget land – Sverige – är otroligt avlångt och kan bjuda på minst lika häftiga upplevelser som skiljer sig mycket från varandra i nord och syd.

 

Många svenskar har aldrig varit riktigt långt upp i norr och alltså inte upplevt den otroliga, norrländska naturen. De flesta vet nog inte vad de faktiskt missar, så va inte en av de som aldrig någonsin reser ovanför t.ex. Gävle.

Attraktiva resmål

Den vanligaste anledningen att folk reser norrut brukar vara för att åka skidor eller vandra, men varför inte vidga synfältet en aning? Visste du att kanske Sveriges coolaste sevärdhet

ligger uppe i Jukkasjärvi, nämligen Ice Hotel – ett hotell gjort av is. Detta är ett hotell som ger en helt unik upplevelse, oavsett om man väljer att stanna över natten eller bara ta en drink i baren.

Om man är ute efter en mer somrig semester så är Pite havsbad mycket trevligt för både stora och små. I Piteå skiner solen nästan lika ofta som i södra Sverige, så det är ett rätt solsäkert resmål.

Känn lugnet

Det fina med norrland är faktiskt att det finns så många platser man kan besöka för att uppleva det riktigt naturtrogna lugnet. Känner man sig någonsin så förenad med naturen som när man står på toppen av ett fjäll och blickar ut över landskapet, eller när man hittar en trolsk fors mitt ute i den ensamma skogen? Att vara ensam på en sådan plats kan vara väldigt nyttigt för att släppa all stress och komma närmare sig själv som person.