Skip to content

Spara pengar på jobbet

Matlådor är nyckeln

När du är på jobbet kan du faktiskt spara pengar på olika sätt. Ett sätt är att ha med dig egen matlåda och snacks så att du inte behöver köpa mat på restaurang eller gå till en affär för att köpa ett färdigt mellanmål. Det här betyder inte att du aldrig kan äta ute på restaurang eller följa med kollegorna när de ska köpa en fika på närmsta café. Men att ha med en matlåda några gånger i veckan kan göra stor skillnad på kontot.

Om du ändå lagar mat till middagen kan du se till att laga lite extra. Då räcker det till några matlådor som du kan ha med dig på jobbet. Om du inte vill att det ska ta längre tid att laga mer mat kan du till exempel använda dig av en snabb riskokare. Den sköter tillagningen av riset på egen hand, vilket innebär att det inte behöver ta längre tid att koka mer ris.

Genom att ta med matlådor till jobbet behöver du inte lägga pengar på att köpa lunch varje dag. Med en matlåda behöver du inte heller ha beslutsångest för vad du ska äta eftersom att du redan då har lunchen klar. Du sparar även tid genom att förbereda matlådorna när du ändå är igång och lagar annan mat.

Skippa jobbets kaffeautomat

Finns det en kaffemaskin på jobbet där du behöver betala en liten summa för att få en kaffekopp kan du ha med dig eget kaffe till jobbet. På morgonen när ditt morgonkaffe bryggs i kaffebryggaren kan du koka lite extra och hälla i kaffet i en termos som du har med dig till jobbet. Sparsamt, smidigt och behagligt.