Kalas i trädgården

Kalas i trädgården

Även om det bara är maj än så länge så får vi tydliga föraningar om att det kommer en sommar i år också. Och vad passar bättre än att ordna kalas i trädgården just under sommaren. I år passar det ju dessutom extra bra med tanke på omständigheter och vaccinationstakt.

Har du ingen trädgård går det förstås lika bra att ses i en park i närheten. Med ett fällbart bord till fest kan du duka upp det som behövs. Välj själv om du vill ha fällbara stolar till alla, eller om ni ska sitta på filtar à la picknick. Ett ytterligare alternativ är att alla tar med sig det de vill sitta på.

Satsa på enkel mat

Tänk enkelt när det gäller mat. Trädgårdsfester handlar mer om att umgås än att äta finmat, så satsa på rätter som är enkla att förbereda och som går lätt att lägga upp. En lyxig pastasallad, rostbiff och hemgjord potatissallad eller en stor paj du gör i långpanna är perfekt mat för många.

…och på god dryck

Kyl all dryck som ska vara kall i förväg, så blir det lättare att hålla den kall när ni är ute. Gör det enkelt för dig och håll dig till några få sorter. Ett rött, ett vitt, ett rosévin, en sorts öl, och så alkoholfritt vin och öl till de som föredrar det.

Bubbelvatten i flaska är lyxigt, och några flaskor läsk är också bra att ha både för barn och vuxna som gillar sött.