Skip to content

Enkla efterrätter till grillkvällen

Att grilla kött, kyckling och fisk är något som väldigt många håller varmt om hjärtat. Och det är inte så konstigt, för det är ju så otroligt gott! Något som lika många däremot inte tänker på är att man kan grilla väldigt mycket mer än kött, fisk, kyckling. Dessa råvaror kan bli precis lika goda som de mest vanliga alternativen, om inte än godare. För det går ju faktiskt att använda grillen till att tillaga efterrätten också!

På Ica.se finns det hur många recept på “grillade efterrätter” som helst att ta del av – här nedan ska du få tre av våra favoriter. För att kunna tillreda dessa efterrätter på samma sätt som receptet förklarar behöver du en bra grill, exempelvis en kolgrill från kända varumärken. Har du en kolgrill kan du testa på otroligt många olika recept, exempelvis våra tre favoriter!

Banana split

Den kanske mest klassiska grillade efterrätten som finns är “banana split”. För detta behöver bara bananer, maränger, chokladsås, vaniljglass, och möjligtvis lite bär. Detta är ju saker som många ofta har hemma och självklart kan du modifiera receptet så att det blir enkelt för dig att laga. Grilla bananen med skalet på, dela den och toppa med resten – sen är det klart!

Ananas dulce de leche

På endast fyra ingredienser kan du få till en riktigt god och fräsch efterrätt. Du behöver en hel ananas, dulce de leche (eller karamelliserad mjölk), vispgrädde och nötter. Grilla ananasen hel i ungefär 30 minuter, värm dulce de leche, vispa grädden, skär ananasen i skivor och toppa med dulce de leche, grädde och hackade nötter.

Karamelliserad nektarin med hallon och vaniljkvarg

Att grilla nektariner är faktiskt otroligt gott. Här behöver du nektariner, smör eller margarin, rårörsocker, hallon, florsocker och vaniljkvarg. Dela nektarinerna och ta ur kärnorna. Smält sen smöret och pensla det på nektarinerna, följt av att du strör på sockret. Mosa sen hälften av hallonen och blanda med florsockret för att få till en hallonsås. Grilla nektarinerna med sockersidan nedåt och servera med hallonsåsen, resten av hallonen och vaniljkvarg.