Skip to content

Gör ditt eget body butter

För att få riktigt mjuk och fin hud kan man göra sitt eget body butter med ekologiska ingredienser. Det behövs faktiskt inte mer än tre eller fyra ingredienser för att göra ett härligt body butter! De två huvudsakliga ingredienserna är kakaosmör och kokosolja, som tillsammans formar en fantastiskt len konsistens som är helt perfekt för huden. Detta kan kompletteras med lite olivolja och sedan får man ha i eteriska oljor utefter egen smak.

Först smälter man ner kakaosmöret och kokosoljan och låter det sedan kallna i frysen. Det är för att de ska blandas ihop riktigt ordentligt och det är bäst att man använder ett vattenbad på spisen. När blandningen har svalnat i frysen (det tar ungefär 15 till 20 minuter) får man droppa i den eteriska oljan och vispa igenom den porösa blandningen som nu doftar underbart.

Några exempel på passande eteriska oljor är lavendel, cederträ, bergamott, ylang ylang, citron, rosmarin, och eukalyptus. Det bästa är att man inte smetar på några kemikalier på huden, som varken är bra för skönheten eller hälsan.

Förvara sedan ditt body butter i rumstemperatur. Och varför inte överraska dina vänner med lite hemmagjort body butter i en söt liten burk? Det är en jättefin gåva när någon fyller år eller när man bara vill visa att man bryr sig om sin fina vän. Om man har svinkoppor + smitta så är det bäst att man undviker någon typ av body butter eller lotion och låter huden andas naturligt. Men annars kan man alltid njuta av ekologisk hudvård med gott samvete.