Skip to content

Gör smarriga scones på jobbet

Nygräddade hembakade scones får det alltid att vattnas i munnen och det är oslagbart enkelt att göra på jobbet, förutsatt att ni har en ugn på jobbet. Med en matberedare eller stavmixer kan man snabbt få till smarriga scones utan att man behöver krångla med jäst och jäsning. Och det är väl det som gör det så enkelt att baka scones! Eftersom man använder bakpulver istället för jäst går det jättesnabbt och de flesta av oss har ingredienserna hemma i skafferiet, vilket betyder att man slipper planera in ett sconesbak.

För att göra scones behöver man vetemjöl, bakpulver, salt, smör och någon typ av mjölk eller filmjölk. Det går bra med komjölk, men du kan också ersätta det med vilken mjölk som helst, som exempelvis mandelmjölk, havremjölk eller till och med hemmagjord sesammjölk.

Först ska bakpulvret mixas in i mjölet och sedan kan man knåda ihop resten snabbt och enkelt. Du behöver ingen matberedare, men du kan använda en om du vill. Tänk bara på att inte överarbeta degen, utan den ska snabbt arbetas ihop till en halvsmetig deg. Sedan kan du välja om du vill forma degen till enskilda scones eller göra större kakor.

Kan du tänka dig kollegornas glädje när den härliga doften sprider sig i köket på jobbet och det nalkas nybakat bröd? För att baka scones behöver man inga specialkök från Muurikka eller så, utan det är bara att värma den vanliga ugnen till 225 grader och grädda dem mitt i ugnen i en kvart, så är det klart!