Ha ett grund apotek för medarbetarna

På arbetet kan det hända olyckor oavsett vad för typ av arbete man utför. På ett kontor kan det bli skärsår i fingrar av papper eller man råkar snubbla och trillar och slår huvudet och liknande. Det är alltid bra att ha ett litet apotek på arbetsplatsen så att medarbetarna själv kan plåstra om sig om något händer. Se till att det finns plåster, bandage och värktabletter att ta vid mens- eller huvudvärk. Beställ enkelt i lugn och ro online via https://www.apotea.se/ för att beställa varor.

På industrier och andra arbetsplatser där det är större risk för och råka ut för olyckor kan det finnas krav på vad som måste finnas. Det kan exempelvis vara en ögontvätt för att snabbt kunna skölja bort kemikalier eller små flisor som smitit in. Är man lite osäker eller inte riktigt vet hur mycket medarbetarna själv tycker behövs går det och prata med ett eventuellt skyddsombud. Då kan man tillsammans hitta en bra väg som är lämplig.

Olyckor kommer man aldrig kunna förhindra helt och hållet, men skulle något hända är det viktigt att alltid skriva en avvikelserapport. Det är för den anställdes skull om det skulle bli några följder längre fram. Om de exempelvis halkar utanför entrén ska det alltid skrivas underlag på det. Har man riktig otur kan det komma långt efter att det blir skador på nacken eller liknande. Då kan de få ersättning via företagets försäkring för de problem som uppstår.