Få medarbetarna att trivas stort

Hur gör man för att medarbetarna ska trivas så bra som möjligt på arbetsplatsen? Ibland kan det kännas som en stor och svår fråga, men det bästa svaret kommer man och få när man faktiskt frågar sina medarbetare. Några kanske skulle uppskatta flextid på arbetsplatsen och andra vill att det ska finnas tillgång till gratis frukt. Det kan för arbetsgivaren vara relativt små saker med som för medarbetarna blir avgörande om de i förlängningen kommer att stanna kvar eller ser sig om efter en annan arbetsgivare.

Ett vanligt och stort önskemål för många är möjligheten att kunna ta med sig sin bästa vän, hunden, till arbetsplatsen. Om ingen har allergi och det rent praktiskt går att lösa enkelt kan det vara värt och iallafall testa. Det går att tipsa om exempelvis fästingmedel hund för och förhindra att de drar med sig fästingar in på arbetet.

De medarbetare som kommer välja att ha hunden med sig kommer behöva gå ut några gånger per dag för och rasta. Effekten av det kommer och vara positivt. Dels får de en anledning till och faktiskt röra sig samtidigt som de andas in frisk luft och blir piggare. Funderar man på hur det skulle gå om människor hade med sina hundar kan man under en period prova och se. En sådan gest kommer medarbetare bli väldigt glad över och de kommer garanterat göra allt för och visa sin uppskattning tillbaka. Små saker som kan ge mycket tillbaka in i företaget.