Tips-till-bloggare-1

Tips till nya bloggare - del 1

Är det dags att starta en blogg? Absolut! Det kan aldrig bli för mycket bloggar på nätet. Om du ska starta en blogg kan jag rekommendera att du väljer ett ämne som du är riktigt intresserad av. Låt det vara ett ämne som du har varit intresserad under en lång tid, flera år, så att du vet att det inte bara är en hobby som kommer och går. Är det matlagning som är din passion? Perfekt! Det är någonting vi alla behöver hjälp med och det är ett behov som sannerligen aldrig kommer att upphöra. Äta bör man annars dör man.


Jag arbetar för närvarande på kontor Södermalm varje tisdag och torsdag, vilket är de veckodagar då jag ägnar mig åt planering. En grundregel som bloggar är att man bör publicera minst en text i veckan för att ha en chans att bli indexerad av sökmotorerna och organisk trafik är väldigt viktigt för alla bloggare i det långa loppet. Kan du lova dig själv att publicera en artikel i veckan? Då har du tagit ett stort steg. Nästa steg är att välja vad du ska skriva om.

Planera minst en månad i förväg för att skapa struktur i din process. Det behöver inte alls vara speciellt svårt. Lägg ribban lågt och sikta på exempelvis en artikel på 500 ord i veckan. Skriv om det du verkligen brinner för och använd bra grammatik och lägg till bilder som passar. Bokmärk denna blogg för snart kommer det fler tips till nya bloggare.