Arbeta mer säkert

Konferensresa under vintern

För att ni ska kunna arbeta mer säkert och vara redo när det väl gäller så är det viktigt att alla på jobbet har grundläggande kunskaper om hur man tar hand om ett sår, att alla som jobbar på kontoret vet vart nödutgångarna är och följer eventuell uppritad brandplan. Dessutom är det viktigt att du som ansvarig säkerställer att det alltid finns brandfiltar och förbandslåda nära till hands, för att mindre och lite större sår ska kunna tas om hand. 

Säkerheten på jobbet är någonting som alltid bör tas i beaktning och även om risken för att en olycka inträffar ser väldigt olika ut beroende på inom vilket yrke man jobbar så ska det alltid finnas en plan om en olycka skulle vara framme. Så här får du din arbetsplats mer säker och detta bör en förbandslåda innehålla för att vara funktionell.

Minska risken för en olycka

Det allra viktigaste är såklart att man i alla lägen inte utmanar sitt öde och ökar risken för att en olycka händer. Följ alltid restriktioner och vad du har blivit tillsagt och du kan arbeta mer säkert. Lyft inte saker som är för tunga och var inte rädd för att fråga om hjälp när detta behövs. 

Vad ska en förbandslåda innehålla?

De flesta mindre sår kan behandlas av dig själv och det är viktigt att det finns en bra förbandslåda i byggnaden så att du kan vara förberedd och även kunna hjälpa andra. På apotea.se kan du köpa allting som behövs till förbandslådan. Här bör bandage, sårtvätt och plåster alltid vara inkluderat. Men gärna också en kylande kräm och kompress om det skulle blöda mer.

Boka in dig på konferenshotell


Men såklart kommer resan inte bara bestå av nöjen och det är därför viktigt att ni väljer ett bra hotell med konferenslokaler som ger er inspiration och möjlighet att också arbeta. Oavsett vart ni reser i Sverige eller utomlands, så garanterar vi att det iallafall finns minst ett passande hotell i närheten. Konferensresor är ett inspirerande tillägg för både stora och små företag, så vart ska ni åka i vinter?